Solupak Insulation

Yrityksemme tarina

Solupak Insulation valmistaa ja myy eristeitä yli 40 vuoden kokemuksella. Kaikki Suomessa myytävät
tuotteemme valmistetaan kotimaan tehtailla.

Yrityksemme juuret ulottuvat lähes 50 vuoden taakse. Aloitimme eristeiden valmistamisen 70-luvulla Tarvasjoen tehtaalla ja 80-luvulla myös Ruukin tuotantolaitoksessa.

Otsikko

Syksyllä 2022 liiketoimintamme siirtyi Jan Johanssonin omistukseen ja nimemme muuttui BEWI Insulation Oy:stä Solupak Insulation Oy:ksi.

TARVASJOKI

70-luvulla veljekset Sintonen alkoi valmistaa EPS-eristeitä Varsinais-Suomessa sijaitsevalla Tarvasjoella. Vuonna 1985 Tapani Sintonen perusti Solupakin, jonka BEWI osti vuonna 2017.

Nykyään valmistamme Tarvasjoella asiakaskohtaisesti räätälöityjä korkealaatuisia EPS-eristeitä. Toimimme vuonna 2006 valmistuneessa modernissa tehdas- ja toimistorakennuksessa.

Valmistamme Tarvasjoella EPS-levyjä useassa eri koossa ja muodossa ja myös palosuojattuna. Tehtaamme tuottaa myös harmaata EPS:ää.

Solupak_rekka

RUUKKI

Pohjois-Suomen vanhimman teollisuuspaikkakunnan, Ruukin, teollisuushistoria käynnistyi jo 1600-luvun alussa. Ruukin vierellä virtaava Siikajoki monine latvahaaroineen tarjosi oivan uitto- ja kuljetusväylän ja ehtymättömän vesivoiman.

Solupakin Ruukin-toiminta käynnistyi vuonna 1987, kun Ahlström Eristeet perusti silloisen lasivillatehtaan yhteyteen EPS-eristetehtaan. Tehdas jatkoi toimintaansa vuoteen 1993, jolloin Ahlströmin kaikki eristetuotanto Ruukissa lopetettiin. EPS tehtaan tehdaspäällikkö Tauno Litmanen osti tehtaan liiketoiminnan omiin nimiinsä yhdessä kumppaniensa kanssa. Syntyi Ruukin EPS Oy.

Vuonna 2018 BEWi osti enemmistön yrityksen osakkeista ja vuonna 2020 yritys sulautui Bewi Insulation Oy:hyn.

Nykyään valmistamme Ruukissa korkealaatuisia eristeitä pääasiassa Keski- ja Pohjois-Suomen tarpeisiin.

Tuotantolaitoksemme sijaitsee perinteisellä tehdasalueella Ruukin yrityspuistossa, joka sijaitsee noin 35 kilometrin päässä Raahesta ja 60 kilometrin päässä Oulusta. Yrityspuiston vanhimmat käytössä olevat ja huolella entisöidyt rakennukset ovat 1850-luvulta.

SOLUPAK INSULATION NYT JA TULEVAISUUDESSA

Liiketoimintamme siirtyi loppuvuodesta 2022 ruotsalaisen Jan Johanssonin omistukseen. Samalla nimemme muuttui BEWI Insulation Oy:stä Solupak Insulation Oy:ksi.

Heikki Aurio on nimitetty yrityksen uudeksi toimitusjohtajaksi 1.2.2023.

Ympäristöystävällisyys ja kiertotalous ovat meille tärkeitä. Tuotteittemme ekologisuus perustuu uuteen tekniikkaan, tuotteiden laatuun ja hallittuun raaka-aineiden käyttöön. Tulevaisuudessa valmistamme yhä suuremman osan eristeistämme kierrätetyistä raaka-aineista ja laajennamme valikoimaamme entisestään.