Fabricated Foam

Fabricated Foam

Förpackningslösningar efter behov

 

BEWi packaging erbjuder från sin moderna fabrik i Vårgårda förpackningslösningar i Fabricated Foam. En mycket god nyhet till alla som behöver förpackningar i lägre volymer eller där designen av förpackningen inte är allt för komplicerad. Fabricated Foam betyder att vi köper in materialet i blockform, för att sedan i vår moderna maskinpark bearbeta materialet till kundspecifika lösningar. Produkterna framställs främst från cellplast av EPE eller av PUR.

Den nya fabriken i Vårgårda öppnade sina dörrar i våras och är en modern fabrik med de senaste maskinerna för produktion av förpackningar i materialen EPE och PUR. I och med vår nya produktion samt med vår designgrupp, möjliggör det att vi, BEWI Packaging, kan erbjuda er stötdämpande eller fixerande förpackningslösningar oavsett design, volym, funktion eller andra viktiga kravspecifikationer eftersom vi nu kan producera i EPS, EPP, EPE samt PUR material. Vi kan t.ex. följa er produkt från en lågvolymsprodukt till en högvolymsprodukt.

Cellplast av Polyeten (PE) eller cellpolyeten är det vanligaste materialet för stötdämpning, separering och fixering av medeltunga till tunga produkter i branschen av fabricerat emballage. BEWi kan erbjuda transportskydd från låga volymer upp till högvolymsprodukter. Materialet tillverkas i en stor mängd olika varianter och färger samt med olika egenskaper beroende på användningsområde, tex. ljudisolerande, dissipativa/konduktiva samt flamskyddande egenskaper.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PUR är en förkortning av Polyuretan och är ett familjenamn över en kemiskt skummad produkt. Materialet har öppna celler vilket gör att materialet släpper igenom luft och vatten och gör materialet mjukt. Polyeter och Polyester används som förpackningsmaterial till främst produkter av låg vikt eller som är väldigt känsliga, t.ex. antistat behandlad Polyeter för elektronik och telecom. Polyester är ett lite styvare material med egenskaper som tex. beständighet mot olja, fett och syror. Samtidigt som materialet kan flamskyddas används Polyester som ljudabsorbent i fordonsindustrin och i tex. värmepumpar och kompressorer.